Moldova Agroindbank (MAIB) a venit cu mai multe precizări în legătură cu furtul care a avut loc la sucursala de la Buciucani din Capitală, notează Radio Chișinău.

Astfel, reprezentanții băncii susțin că dețin unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, cerinţele în acest sens au fost integral respectate, iar instituțiile de drept cunosc acest acest lucru. „Serviciile de securitate contractate de bancă şi prestate de o companie licenţiată de Ministerul Afacerilor Interne corespund standardelor impuse în condiţiile de licenţiere. Învinuirea adusă băncii precum că ar demonstra „absenţă totală a unei preocupări […] pentru implementarea standardelor de siguranţă în sistemul financiar bancar” nu corespunde realităţii”, se arată într-un comunicat al băncii.

De asemenea, MAIB afirmă că ținând cont de etapa iniţială a anchetei şi desfăşurarea audierilor individuale a clienţilor, este prematur să se vorbească despre o sumă exactă a pagubelor.

„Contăm pe investigarea corectă, obiectivă, transparentă şi eficientă a cazului, în vederea reţinerii persoanelor care se fac vinovate şi recuperării prejudiciului în cel mai scurt timp. MAIB şi-a manifestat toată deschiderea pentru cooperarea cu organele de investigaţie şi îşi anunţă disponibilitatea să prezinte în continuare informaţiile necesare pentru elucidarea cât mai operativă a cazului”, conchid reprezentanții instituției bancare.

Amintim că poliția a cerut înăsprirea legislației privind normele de securitate ale băncilor comerciale după furtul care a avut loc la o filială a băncii Moldova-Agroindbank de pe strada Ion Creangă din Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Poliției, în noaptea de 5 spre 6 iulie persoane necunoscute au sustras din 84 de casete individuale cu bani, bunuri materiale, bijuterii și acte. Infractorii au pătruns în bancă după ce au tăiat gratiile de la geam și au spart lacătul de la camera cu bunuri.

31 de persoane au avut de suferit în acest caz, fiind stabilit un prejudiciu material de peste 29 de milioane de lei, potrivit poliției. Primele cercetări efectuate relevă că fapta a fost plănuită cu mult timp înainte.

Poliția a acuzat banca de faptul că nu a luat toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii unor asemenea cazuri.