Ploile de ieri au afectat mai multe localităţi din raioanele Cahul şi Cantemir, dar şi din Glodeni şi Râşcani. În satul Cucoara, salvatorii au evacuat patru persoane, inclusiv doi minori, din casele inundate de puhoaie, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru agenţie că cel mai mult au fost afectate de intemperii satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara din raionul Cahul, dar și localitatea Ciobalaccia a raionului Cantemir. „Pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile particulare, beciuri și mai multe case. În satul Cucoara, salvatorii au evacuat patru persoane, inclusiv doi minori, din casele inundate. Totodată, în același sat, angajații IGSU, în comun cu localnicii, au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, intervenția pompierilor a fost necesară şi în raionul Edineț, după ce o porțiune de aproximativ de 5 m din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorată. Din cauza precipitațiilor, au fost inundate parțial şi 15 grădini particulare. În urma ploilor, au fost deteriorate în total 2.85 km de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii Noi și Răcăria din raionul Râșcani.

Tot ieri, angajații Secției situațiilor excepționale Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni. În raionul Basarabeasca, au fost înregistrate ploi puternice cu grindină ce au afectat mai multe terenuri agricole, iar la Fălești au fost inundate cinci grădini particulare.

În localităţile afectate, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale.