Sute de persoane au venit la primul Forum Economic realizat la Chișinău, sub egida primarului general Ion Ceban. În debutul evenimentului, edilul a precizat că sunt foarte mulți experți de pe diferite continente, dar și investitori mari.

„Vreau să vă mulțumesc pe toți, inclusiv celor care stau în picioare. Probabil că nu am făcut cumva ce trebuie. Apropo, avem o geografie foarte mare. Cei care ne urmăresc sunt de pe diferite continente. Cei care participă la fel. Ne bucură că avem urmăritori din state precum China, India, Coreea de Sud, avem oameni în sală, inclusiv din Golful Mijlociu, UE, frății noștri din România, din județe, etc.

Avem foarte mulți experți din UE și vrem să savurăm aceste clipe de un înalt grad de profesionalism și chiar vrem să împărtășim idei despre cum putem dezvolta capitala Republicii Moldova. Sunt experți din Franța, Spania, Germania, Polonia, România, dar și alte state. Avem prezenți aici în sală avem prezenți reprezentanți din orașele înfrățite. Avem experți locali, cărora le mulțumim, cu care am făcut și desfășurăm acest eveniment. Avem foarte mulți oameni din mediul de afaceri, pentru care am inițiat acest Forum”, a declarat Ceban.

În cadrul Forumului vor fi abordate diverse subiecte axate pe atragerea investițiilor în municipiul Chișinău: provocările și oportunitățile investitorilor din capitală, dezvoltarea urbană în viziunea antreprenorilor, Chișinău – Oraș Verde, Smart City, mobilitatea și turismul urban, dezvoltarea sustenabilă a municipiului etc.

De asemenea, în cadrul Forumului va fi prezentată Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău pentru anii 2020-2030, harta investițională a capitalei (care include peste 60 de obiective atractive pentru investiții din domeniile: imobiliare, funciare, social-educaționale, divertisment, dar și obiecte pentru parteneriate publice-private, cu referire la modernizarea rețelei de iluminat public, implementarea e-ticheting-ului, implementarea proiectului parcări electronice, eficientizarea traficului prin includerea transportului alternativ, managementul deșeurilor solide și altele.