Un ghid de întreţinere a drumurilor, dar şi un plan de intervenţie în cazul avertizărilor meteo a fost elaborate de Direcţia situaţii excepţionale. Acestea vor asigura un grad avansat de pregătire a direcţiilor municipale pentru sezonul rece. Potrivit autorităţilor locale, cele două documente urmează să fie expuse pe harta electronică a oraşului.
„A fost elaborat planul de intervenţie în municipiul Chişinău în cazul avertizărilor meteo. Acest plan stabileşte toate instituţiile municipale care intervin în situaţii concrete, forţele şi mijloacele de care aceste instituţii municipale dispun şi vor fi antrenate sectoarele de intervenţie, precum şi gradul de pregătire în regim imediat timp de trei ore şi timp de 12 ore”, a declarat șeful Direcției situații excepționale, Vitalie Grabovschi, citat de trm.md.

„Ştiu că Exdrupo are puse la maşini GPS-uri şi este foarte uşor de urmărit în internet mişcarea acestora, ceea ce nu există este că la Direcţia locativ-comunală maşinile de intervenţie nu au GPS-uri. Aş vrea ca direcţia locativ-comunală să calculeze cât va costa instalarea GPS-urilor la maşinile sale, ca să le putem identifica mai uşor în teritoriu”, a declarat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.

„Harta electronică există, însă formatul în care aceasta există dup mine este destul de complicat de accesat pentru persoane care nu activează în domeniu. Mai bun ar fi fost sistemul e-urbanism, dar nuştiu din care motive nu a fost reabilitat”, a declarat viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu.