De Hramul Orașului alte 9 autobuze noi de model ISUZU au fost puse astăzi pe linie, pe rutele capitalei și în suburbii. Potrivit primarului general Ion Ceban, acestea vor înlocui unitățile de transport vechi, care nu mai întrunesc condițiile tehnice necesare pentru exploatare.

„Autobuzele noi vor deservi următoarele rute: nr. 5 (bd. Cuza Vodă – str. Bucovinei); nr. 23 (str. Ismail – bd. Mircea cel Bătrîn); nr. 65 (str. Ismail – str. Muncești); nr. 10 (str. Vasile Alecsandri – sat. Grătiești); nr. 18 (str. Ismail – or. Sîngera); nr. 33 (str. Ismail – sat. Dobrogea); nr. 38 (str. Tighina – sat. Cruzești); nr. 39 (str. Tighina – sat. Bubuieci – sat. Bîc) și nr. 49 (str. Ismail – com. Băcioi).

Anterior, au fost puse în circulație 25 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100, achiziționate de municipalitate în anul curent.

În total, 41 autobuze noi ISUZU au fost recepționate de Î.M. Parcul Urban de Autobuze, începând de astăzi în exploatare sunt date 34 dintre acestea, iar 7 se află în procedură de perfectare a actelor. Restul unităților de transport urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare”, a declarat Ceban.

Reiterăm că, pe lângă cele 100 de autobuze noi ISUZU, Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent și 58 autobuze cu parcurs de model MAN, VOLVO și VDL, din Olanda, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia. 

La ziua de azi, au fost livrate 38 de unități de transport, 28 dintre acestea deja circulă pe majoritatea rutelor din suburbiile capitalei, iar alte 10 trec verificările tehnice și procedurile de înmatriculare. Ultimele 20 de autobuze vor fi recepționate  până la sfârșitul anului curent.