Premierul Natalia Gavrilița a îndemnat primăriile din țară să nu ceară de la Guvern bani pentru compensarea creșterii tarifului la gaz și energia electrică.

În cadrul Adunării Generale a Autorităților Publice Locale, șeful Guvernului a declarat că primăriile trebuie să se gândească cum să acopere aceste cheltuieli majorate din bugetele alocate pentru anul 2022.
”În privința costurilor APL-urilor pentru resursele energetice, am mai spus și o spunem încă o dată, nu poate fi vorba despre compensații tot din buget. Dumneavoastră și toate instituțiile subordonate sunt parte a bugetului național. Există modalitate de rectificare a bugetului și creștere a alocațiilor în funcție de aceste creșteri a cheltuielilor. Suntem la început de an și haideți să nu ne ocupăm de populism”, a spus premierul.
În cadrul aceluiași eveniment, președintele CALM, Tatiana Badan, a vorbit despre necesitatea compensării din partea Guvernului a creșterii costurilor instituțiilor publice din subordinea APL, în rezultatul crizei energetice.