Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele a trei conaționale asupra cărora s-au depistat acte românești  contrafăcute. Moldovencele au recunoscut că și-au cumpărat documentele pentru a se putea încadra în câmpul muncii peste hotare. 

Cazurile au fost înregistrat în noaptea de 29 spre 30 martie curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-a apropiat un microbuz de rută ce se întorcea din Germania. Printre pasageri se aflau trei femei cu vârsta cuprinsă între 34 și 52 de ani, domiciliate în orașele Tiraspol și Rîbnița. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare asupra persoanelor și bagajelor acestora. Drept urmare în geanta de mână a fiecărei pasagere s-au depistat câte o carte de identitate, eliberate pe numele lor. Documentele aveau însemnele autorității competente din România, dar prezentau semne vizibile de falsificare. 

Audiate, cele trei prietene au recunoscut că și-au perfectat actele prin intermediari contra sumei de 300 de euro pentru fiecare act. În plus, pasagerele au mai declarat că au avut nevoie de asemenea documente pentru a se angaja la muncă în străinătate.

Cărțile de identitate au fost ridicate și transmise către laboratorul de expertiză pentru stabilirea legalității acestora. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.