Mă aflu de ceva timp in Israel. Niciodată, absolut Niciodată, nu am uitat de țara de unde am venit și cu mândrie le povestesc celor de aici despre țara mea, Republica Moldova. Am urmărit cu mare atenție și cu mare compătimire ce se întâmpla pe vremea lui Voronin, Plahotniuc, Dodon, și la momentul actual.

Am așteptat mult la schimbarea care s-a produs în toamna anului 2020 dar și în vara anului 2021. Doar că…, pe zi ce trece devine tot mai grețoasaă această schimbare chiar dacă în declarații este ceia ce aștepta cetățenii. Cel mai penibil este că, se încearcă să ni se bage un singur adevăr: Adevărul spus de PAS.

Alt adevăr, fie și amar nu are dreptul la existență. Eu cu întreaga mea familie a care suntem în mare parte componență a fabricii de voturi, sau a colacului de salvare numit ,,Diasporă,, vrem să înțelegem dacă… PAS pretinde de a consolida societatea sau de a o dezbina? Și mai mult…

Schimbările de cadre se fac de dragul schimbării sau de dragul lichidării cumătrismului, nepotismului, nanașizmului și protecționizmului? Delitanți și oameni de buzunar și de curmei, asta ai vrut în funcții de stat dragă diaspora? Eu nu o sa tac, pentru că vam dat votul meu aici în Israel care ma costat o zi de muncă.

De ce generalul Valeriu Troenco se colbăește la pensie? De ce Alexandru Slusari nu e pus la muncă? De ce Iurie Renița se colbae si el prin cărțile sale? De ce Gheorghe Petic care ar putea rupe hrebetul corupților și hoților stă zilnic cu nasul in flori de parcă pentru asta statul a cheltuit bani să-l învețe în străinătate. Nu cred că acești oameni nu vor să se implice în schimbare, cel puțin Petic și-a propus public serviciile sale.

REDACȚIA SINTEZA NU POARTĂ RĂSPUNDERE PENTRU OPINIILE ȘI EDITORIALELE EXPERȚILOR. TEXTUL A FOST PRELUAT INTEGRAL FĂRĂ A SUFERI MODIFICĂRI REDACȚIONALE.