Autoritatea Naţională de Integritate ar putea avea 45 de inspectori de integritate. Aceştia vor desfăşura activităţi de prevenire a corupţiei prin realizarea controlului averii şi intereselor personale, precum şi respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi restricţiilor.
Reorganizarea instituţională şi asigurarea funcţionalităţii Autorităţii Naţionale de Integritate a fost examinată în cadrul şedinţei de astăzi, 7 februarie, a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, scrie trm.md.
De asemenea, potrivit Parlamentului, este prevăzută constituirea Inspectoratului de Integritate – subdiviziune responsabilă de controlul averilor, intereselor personale, incompatibilităţilor şi restricţiilor. În anul 2017 au fost depuse 53 050 de declaraţii de avere și interese personale.

În aceeași ședință, membrii Comisiei au examinat propunerea de numire în funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție a magistratei Elena Cobzac. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului spre aprobare proiectul de hotărâre.

Proiectele susținute de Comisie urmează a fi dezbătute și votate în ședința plenară a Legislativului.