În cadrul vizitei sale de lucru la Bruxelles, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut ieri o întrevedere cu Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn, relatează Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii asupra priorităților dialogului politic între Republica Moldova și Uniunea Europeană și perspectivelor realizării programului de asistență macro-financiară. Oficialul moldovean a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere, spori ritmul de implementare a reformelor, precum și promova o comunicare mai intensă între autorități și instituțiile europene, notează sursa citată de Moldpres.

O atenție specială a fost acordată reformei justiției, ministrul Ulianovschi informând pe Comisarul Hahn despre pachetul de măsuri ce urmează a fi implementat pe parcursul anului curent. La fel au fost abordate unele aspecte ale reformei administrației publice, în special consolidării capacității instituțiilor.

Comisarul Hahn a exprimat asigurări ca Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin pentru agenda de reforme a Republicii Moldova, reiterând importanţa impactului transformărilor promovate asupra cetăţenilor.

Adițional a fost discutată situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării unei dinamici pozitive în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor.