Împreună cu responsabilii de la Direcția Generală Locativ Comunală și Amenajare și preturile de sector, primarul general Ion Ceban a inspectat aseară trei adrese din capitală, unde sunt efectuate lucrări de reparații capitale.

Una dintre adrese este Miron Costin 16, din sectorul Râșcani. Aici sunt schimbate geamurile la toate cele opt scări ale blocului.

„Cea de-a doua adresă este din același sector – Tudor Vladimirescu 1. Aici este schimbat acoperișul. Totodată, au fost inspectate și lucrările de reparații a rețelelor în blocul de locuit de pe strada Gurie Grosu 1, din sectorul Centru.

Am vorbit și cu locatarii blocurilor de locuit care au avut și alte solicitări. Toate acestea vor fi luate în calcul. Probleme avem multe, dar nu ne oprim aici. Încet, dar sigur, vom ajunge în toate curțile de bloc.

Până acum la trei adrese din Chișinău deja au fost încheiate lucrările de reparații capitale. În total, în acest an vor fi efectuate lucrări de reparații capitale în 75 de blocuri de locuit”, a declarat edilul.

Ceban spune că adresele au fost selectate conform numărului de solicitări venite din partea chișinăuienilor.

Sursele financiare au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2022. Suma alocată este de peste 36 de milioane de lei.