Riscăm ca oamenii să rămână „pe drumuri”

Subdiviziunile Primăriei mun. Chișinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău vor organiza, cu titlu imediat, un amplu proces de consultări cu privire la situația Covid. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Astfel, edilul cere discuții cu reprezentanții HORECA, ai instituțiilor de sănătate, educație, cultură, agenților economici din domeniul comercial, companiile private și organele cu funcție de control în contextul măsurilor de sănătate publică pentru limitarea răspândirii comunitare a virusului SARS CoV-2, inclusiv a tulpinii mutante Omicron.

„Consultările vor începe chiar cu ziua de mâine. Situația este incertă de aproape doi ani, dar în contextul actual al crizei gazelor nu putem pune condiții drastice tuturor domeniilor de activitate, de altfel riscăm ca oamenii să rămână „pe drumuri”. Decizia a fost luată de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău”, a declarat primarul.

Ceban afirmă că totodată, Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău solicită Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică instituirea unei platforme comune de comunicare strategică asupra situației epidemiologice prin COVID-19, provocărilor pandemice pentru sănătatea și siguranța populației, precum și eficientizării procesului de vaccinare.