Președintele Legislativului, Andrian Candu, a anunțat într-un briefing de presă că îl va propune pe Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, la funcția de guvernator al Băncii Naționale. Totodată, Andrian Candu a declarat că Parlamentul ar putea să se pronunțe prin vot asupra acestei candidaturi chiar la ședința de astăzi, scrie sputnik.md.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru radio Sputnik Moldova, economistul Viorel Gârbu a spus ce ar putea să însemne această schimbare pentru politica Băncii Naționale, dar și pentru piața financiară și bancară din Republica Moldova.

Potrivit lui Gârbu, anunțul făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, este destul de neașteptat, însă consideră că este o știre bună, cel puțin, nu este negativă.

“Este o decizie bună, activitatea BNM nu este una extrem de sofisticată. Aici este important să nu se admită abuzuri. Domnul Armașu este un om al actualii guvernări, un om încercat, care a activat mai mult timp în cadrul unei structuri dificile – Ministerul Finanțelor. Consider că din punct de vedere profesional nu există nici un motiv să ne îngrijorăm privind capacitatea domnului Armașu de a-și realiza această atribuție”, a declarat economistul.

Întrebat dacă, înainte de a-l propune pe Armașu, autoritățile au obținut girul Marei Finanțe pentru această candidatură, Viorel Gârbu a spus că probabil acest lucru nu s-a întâmplat.