Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu ex-ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, Hulusi Kılıç au participat astăzi la iniţierea lucrărilor de reparaţie a clădirii Președinției R. Moldova, devastată în aprilie 2009. Reparaţia va costa peste 7 milioane de euro şi va fi achitată din banii autorităţilor turce.

Igor Dodon a menţionat în cadrul evenimentului că edificiul Preşedinţiei este un simbol de stat care nu poate rămâne în paragină. “Atât pentru reparaţie cât şi pentru mobilă statul nu va cheltui niciun leu, banii vin ca o donaţie din partea poporului turc. Preconizăm ca lucrările de reparaţie să fie finalizate în luna august, când îl voi invita  pe președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan să inaugurăm acest simbol de stat”, a spus Dodon, citat de Moldpres.

Şeful statului a ţinut să precizeze că inaugurarea clădirii renovate ar putea avea loc chiar la 27 august, de Ziua Independenţei.

Ex-ambasadorul Republicii Turcia, Hulusi Kılıç a ţinut să menţioneze că bani cheltuiţi pentru reparaţie sunt o donaţie şi a dat asigurări că după renovare sediul Preşedinţiei va fi unul din cele mai frumoase edificii din Chişinău.