Unsprezece persoane, dintre care un columbian și trei adolescenți, au fost ucise de un escadron armat în vestul andin al Venezuelei, a anunțat duminică parchetul general, informează Agerpres.

“Victimele erau acasă” sâmbătă în zori când “au venit mai mulți bărbați înarmați care le-au obligat să iasă în curte unde au tras asupra lor”, a declarat parchetul general într-un comunicat, adăugând că criminalii “au fugit cu mașina și motocicleta”.

Cei opt adulți, toți bărbați, aveau între 18 și 76 de ani, în timp ce adolescenții aveau 15, 16 și 17 ani. Columbianul, în vârsta de 76 de ani, a fost identificat ca Alberto Diaz Patino, a adăugat aceeași sursă.

Doi procurori au fost însărcinați cu ancheta.

La începutul lunii martie, un grup armat a ucis cel puțin 17 mineri care lucrau într-un câmp aurifer deschis recent într-o localitate din statul Bolivar (sud).

Venezuela este una dintre țările fără conflict armat cele mai violente din lume, cu 17.778 de omoruri înregistrate în 2015, o medie de 58,1 la 100.000 de locuitori, potrivit parchetului. Observatorul venezuelean al violenței, o organizație non-guvernamentală, consideră chiar că această rată atinge 90, amintește France Presse.

Media mondială este mai mică de 9.