Un pompier moldovean a devenit celebru. Acesta a ajuns pe coperta unei reviste importante de profil, „International Fire Fighter”.

După cum informează 24h.MD, Dmitri Polşcin le-a atras atenţia editorilor după ce a participat la un training în Statele Unite ale Americii.

„Ei, pur şi simplu, mi-au trimis o poză pe Facebook, unde era scris „Cine este acesta?”. Este foarte important. Eu sunt mândru. Această revistă este una importantă pentru pompieri”, a spus Dmitri Polşcin.

Participarea lui Dmitri Polşcin la evenimentul de profil din SUA a fost posibilă graţie resurselor financiare colectate de la donatori.

„Nu aveam deloc mijloace financiare pentru a pleca acolo. Este foarte scump. Nici la angajator nu puteam să apelez pentru a-mi asigura această călătorie în SUA. Timp de două zile, noi am colectat mai mult de două mii de dolari. Restul sumei a fost asigurată de o companie americană”, a spus Polşcin.

În orașul Indianapolis, Dmitri a urmat nouă cursuri de instruire și a primit mai multe certificate de perfecționare.

„În America am avut un training foarte important de autosalvare. Am fost închişi într-o clădire cu două etaje. Măştile erau închise, iar în aparate era o cantitate limitată de aer. Trebuia să găsim ieşirea dintr-un imobil absolut necunoscut”, a spus pompierul Dmitri Polşcin.

Salvatorul moldovean vrea să participe și anul viitor la training și se gândește deja cum să facă rost de banii necesari.