Ministerul Educației informează că la ora actuală sunt închise din cauza temperaturilor scăzute, 23 de instituții de învățământ, dintre care 15 grădinițe și 8 instituții de învățământ primar și secundar.

Potrivit informației oficiale, în două raioane a fost sistată parțial activitatea în opt instituţii de învățământ (raioanele Cahul – 1 școală și 2 grădinițe, Cantemir-5 școli). În total 1051 de copii au rămas acasă.

În alte două raioane a fost sistată activitatea a 15 grădinițe,  până la 13.01.2017 (raionul Leova – 9 grădinițe –  273 copii , Ocnița – 6 grădinițe – 263 copii). O școală din raionul Sângerei este închisă din cauza unor defecțiuni tehnice a sistemului de încălzire.

Totodată, nu a fost posibilă transportarea elevilor pe 12 rute școlare (dintre care 5 rute – sunt în raionul Cantemir), astfel, nu au fost transportați 528 de elevi spre școlile de circumscripție din 10 localități.

În 23 raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, funcționează în regim normal toate instituțiile de învățământ general.