La data de 7 iunie curent, angajații IP Orhei au documentat activitatea infracțională a unui bărbat  de 40 de ani, domiciliat în orașul Orhei, transmite 24h.MD.

Astfel, poliția a stablit că bărbatul producea alcoolul la domiciliu și îl comercializa pe teritoriului raionului Orhei, o sticlă de 0,5 litri de alcool era realizat cu 30 de lei.

În urma percheziției efectuate la domiciliul bărbatului, polițiștii  au  ridicat circa 63 litri de alcool etilic, destinat pentru contrafacerea coniacului,  precum și circa 26 de sticle de coniac cu volumul de 0,5 litri cu etichete  diferite.

De asemenea, la fața locului au fost depistate folii de politelenă utilizate pentru marcarea sticlelor folosite pentru  coniac, doi saci de capace de plută pentru îmbutelierea sticlelor, 25 de pachete cu prafuri  în asortiment folosite în procesul de fabricare a băuturilor alcoolice.

La solicitarea poliției, bărbatul nu a prezentat niciun act sau certificat ce i-ar permite desfăşurarea activităţii.

Alcoolul a fost transmis pentru  expertiză  în scopul evaluării calității băuturii, în dependență de rezultat va fi calificată fapta.

În acest caz a fost inițiată o cauză contravențională în baza art. 284 al 4 Cod contravențional al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Încălcarea legislaţiei cu privire la fabricarea şi circulaţia producţiei alcoolice” se sancţionează cu amendă de la 800 la 10 000 de lei.