Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, susține că la 8 noiembrie a câștigat nu doar majoritatea în Colegiul Marilor Electori, dar și votul popular în fața rivalei sale, Hillary Clinton. El a făcut această afirmație duminică seară, argumentând că au existat „milioane de voturi ilegale”, care, dacă ar fi eliminate, ar duce la un rezultat favorabil lui și în cazul votului popular. Președintele ales al SUA nu a adus însă și dovezi ale unei fraude electorale de amploare.

„Pe lângă o victorie zdrobitoare în Colegiul Electoral (al marilor electori), am câștigat votul popular, dacă scădeți milioanele de indivizi care au votat ilegal”, a acuzat Trump în mesajul de pe Twitter.

Fosta candidată independentă ecologistă la Casa Albă, Jill Stein, a decis să ceară renumărarea voturilor în statele Wisconsin, Pennsylvania și Michigan.  Cele trei sunt state-cheie, care au trecut de partea republicanului Donald Trump.

Echipa Clinton a anunțat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în același timp că nu a constatat nereguli.

Viitorul președinte al Statelor Unite își va începe mandatul la 20 ianuarie.