Controversele legate de creditul rusesc au un caracter geopolitice. Opoziția nici nu a intrat în detaliile acordului, dar critică pentru că trebuie să o facă. De această părere este fostul ministru al economiei, Alexandru Muravschi. Părerea a fost expusă la postul de televiziune Accent TV. Economistul a mai adăugat că opoziția parlamentară se comportă de parcă ar fi analfabetă.

„Noi înțelegem că acest discurs este un element al unei geopolitici. Este neprofesionist, analfabet să compari condițiile de creditare din partea FMI sau Banca Mondială cu un împrumut interstatal. Este vorba despre abordări diferite, organizații diferite și așa mai departe. Înțelegeți, există anumite reguli ale jocului politic, există opoziție și putere. Când citiți sau ascultați aceste critici, înțelegeți că opoziția a citit cu greu un singur articol din acord”, a spus Muravschi.

Economistul le-a sugerat deputaților din opoziție să negocieze ei un credit mai avantajos.

“Băieți, care este probleme? Avem o gaură bugetară de 16 miliarde de lei. Acum, împrumuturile din Rusia și FMI acoperă doar jumătate, adică 8 miliarde. Este nevoie de mai mulți bani. Mergeți la FMI și cereți: avem nevoie nu de 200, dar de 500 de miliarde de dolari. Vreau să văd cât de departe îi va trimite FMI”, a mai declarat fostul ministru al economiei.