Ambasada Republicii Populare Chineze în Moldova a reacționat la postarea pe rețelele sociale a Deputatului Igor Munteanu, care a declarat că ajutorul oferit Moldovei de China este „propagandă”.

Potrivit agenției INFOTAG, pe pagina de Facebook a Ambasadei se menționează că „RPC imediat a început să acționeze şi face tot posibilul pentru a ajuta prietenii Chinei să lupte cu virusul”.

„Din perspectivă umanitară, China a oferit asistență materială pentru prevenirea și combaterea epidemiilor pentru 120 de țări și patru organizații internaționale, inclusiv măști chirurgicale, măști N95, costume de protecție, kituri de testare a acidului nucleic și ventilatoare”, se arată în comunicat.

Ambasada şi-a exprimat nedumerirea în privința faptului că „un oarecare deputat moldovean a declarat că „propaganda Chinei”, prin ajutorul extern în epidemia globală, are scopuri politice”.

„Conform logicii acestui deputat moldovean, dacă China nu ar mai oferi asistență, atunci nu va fi nevoie să vă faceți griji pentru „propaganda politică”, atunci toată lumea poate fi fericită? Dar ce să facem cu epidemia? Virusul nu se va preda!”, se arată în comunicat.