Aproape 400 de angajați din sistemul medical din Republica Moldova vor primi distincții de stat din partea președintelui țării, Igor Dodon. Distincțiile vor fi conferite de Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului, care se sărbătorește anual în a treia duminică a lunii iunie. Este o premieră pentru țara noastră, când un număr atât de mare de medici și asistenți medicali vor fi decorați cu înalte distincții de stat.

”Duminică voi semna un decret pentru a conferi 350-400 de distincții de stat. Cred că e în premieră, când președintele țării semnează un decret unde sunt atâtea persoane nominalizate pentru distincțiile de stat. Medicii merită. Vor fi din fiecare raion câte 4-5-6 medici. Vreau să vă mulțumesc, stimați lucrători din sectorul medical pentru ceea ce faceți pentru cetățenii Republicii Moldova. Știu că vă este dificil”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Igor Dodon a decretat anul 2020 drept An al Lucrătorului Medical. La inițiativa șefului statului, salariile tuturor angajaților din sistem urmează a fi dublate. De asemenea, spitalele din țară urmează a fi echipate cu utilaje medicale performante, iar în fiecare sat va fi deschis câte un centru medical. O asemenea reformă în sistemul medical din țară nu a fost făcută în ultimii peste 20 de ani.