Atentatul cu bombă de la Istanbul care a făcut 41 de morţi poartă „marca” Statului Islamic (SI). Concluzia aparține directorului CIA, John Brennan.

„Atacul josnic de pe aeroportul internaţional din Istanbul care a ucis zeci de persoane şi a rănit sute poartă, fără îndoială, marca depravării SI”, a declarat Brennan într-o conferinţă la centrul de reflecţie Council of Foreign Relations (Consiliul pentru Relaţii Externe — CFR).

Preşedintele SUA Barack Obama a sugerat, miercuri, că atentatul de la Istanbul ar putea fi opera organizaţiei jihadiste.

Prim-ministrul turc Binali Yildirim a declarat, de asemenea, miercuri dimineaţă, că primele „indicii conduc spre Daesh”, acronimul arab pentru SI.

Jihadiştii „comit aceste atacuri” pentru „a trimite un semnal partenerului nostru turc”, a mai spus Brennan, subliniind că SI nu a revendicat niciodată atacurile lansate în Turcia, notează France Presse.

Printre altele, şeful Agenţiei Centrale de Informaţii a declarat că se aşteaptă ca Statul Islamic să pregătească atacuri în interiorul Statelor Unite sau împotriva obiectivelor americane în străinătate, notează Reuters.