Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale continuă campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ. Pe parcursul zilelor de odihnă pompierii au mers în casele oamenilor pentru ai îndemna să respecte regulile antiincendiare.

De vizita salvatorilor au avut parte mai mulți gospodari din localitatea Stăuceni, Chișinău. Specialiștii au verificat sobele acestora și le-au vorbit despre necesitatea respectării regulilor de protecție în domeniul antiincendiar.

Mai mult, pompierii au recomandat ca oamenii să aerisească încăperile și să nu lase focul pe noapte pornit. Îndemnul salvatorilor vine și pentru cei care au în grijă oameni în etate. Oamenii sunt rugați să le verifice sursele de încălzire și să nu păstreze materiale arzătoare în preajma acestora.

Numai în zilele de odihnă pompierii au verificat peste 200 de case în această localitatea, iar aproape 700 de oameni au primit recomandări.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale desfășoară campania în toate localitățile din țară, odată cu începerea sezonului rece. Scopul este de a preveni incendiile care pot izbucni de la surse de încălzire.