Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, se pare că atunci când era președintele PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, avea construită o adevărată afacere pe baza protestelor la șantierele din Chișinău. O întregistrare audio cu această dovadă a fost publicată în canalul de pe Telegram, Boiler Show, transmite telegraph.md.

În înregistrea audio despre care am pomenit mai sus, un reprezentat al unei necunoscute firme de construcții, vine să ceară încetarea protestelor. Acesta la un moment dat i-a propus unui socialist, intermediar între firmele de construcții și Ion Ceban, 20 de mii de dolari, dar a primit ca răspuns că această sumă este mult prea mică. Datorită faptului că firma dată câștigă milioane, ar fi nevoie de minim 50 de mii de dolari, ca Ion Ceban să ordoneze încetarea protestelor.

Reprezentantul companiei de construcții a fost de acord cu această sumă, dar a insistat ca banii neapărat să ajungă la Ion Ceban.

De menționat este faptul că în același canal, a fost postat și un clip video în care sunt prezentate mai multe adrese, unde la un moment dat au protestat socialiștii, doar că, peste 2-3 ani, clădirile erau date în exploatare. Printre adresele cu pricina se numără clădiri de pe strada Cuza Vodă 20/A, Milescu Spătaru 27, Teilor 4, Moscovei 9/5, Nicolae Dimo1, Bogdan Voievod 2, Ginta Latină 12, Calea Ieșilor 4, dar astfel de clăduru cu siguranță sunt multe.