Mai mulţi internauţi se întreabă dacă apelul telefonic de astăzi, privind minarea Parlamentului, ar aparţine avocatului oligarhului condamnat Veaceslav Platon, Eduard Rudenco.
Amintim că Rudenco a mai fost suspectat de poliţie că a telefonat pe 26 martie 2018 la serviciul 902 și a anunțat că Judecătoria Chișinău, sediul Centru, este minată. Surse din cadrul Poliției Capitalei au declarat atunci e vorba de Eduard Rudenco, avocatul lui Platon. Apelul telefonic a fost efectuat de pe o cartelă SIM de unică folosință, care ar fi fost introdusă în telefonul avocatului de pe care a fost efectuat apelul mincinos. Oamenii legii au depistat la Rudenco această cartelă SIM.

„Deși recunoaște că această cartelă SIM îi aparține și aceasta a fost introdusă în telefonul de pe care s-a efectuat apelul, acesta neagă că ar avea tangență la infracțiunea dată. Precizăm că bărbatul susține că telefonul i-ar fi dispărut din automobil în circumstanțe necunoscute. Despre faptul dispariției telefonului la poliție nu s-a adresat”, se conţinea într-un comunicat al Poliţie.

Eduard Rudenco a fost citat la poliție pentru a fi audiat în calitate de bănuit.