Cel puțin 31 de civili au fost uciși vineri în raiduri ale regimului sirian asupra cartierelor rebelilor din orașul Alep și împrejurimi, a informat AFP, scrie Agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat raidurile ‘intense’ ale armatei președintelui Bashar al-Assad pe ruta spre Castello, soldate cu „cel puțin opt morți”.

„În afara a 10 civili care au fost uciși atunci când autobuzul la bordul căruia se aflau a fost vizat de bombardamente ale regimului, în apropiere de Alep, pe drumul spre Castello (singura cale de aprovizionare a cartierelor controlate de rebeli din acest oraș), 21 au murit în raiduri intense asupra mai multor cartiere din estul orașului (Alep) efectuate la începutul zilei”, a precizat sursa citată.

„Bombardamente aeriene de o intensitate” ieșită din comun au vizat de dimineața devreme Alep, a declarat un martor agenției de presă franceze.

Fosta capitală economică a Siriei și al doilea oraș ca mărime din această țară, Alep este divizat între cartierele ocupate de rebeli, în est, și cartierele controlate de forțele guvernamentale, în vest.

Cel puțin 19 civili între care șase copii au fost uciși joi la Alep în urma unor bombardamente ce au vizat cartierele controlate de rebeli.

Războiul din Siria a intrat în al șaselea an, soldându-se cu peste 280.000 de morți până acum și milioane de persoane care au luat calea exilului.