Subiectul hărțuirii politice a  conducerii politice a Republicii Moldova de către Rusia, prin dosare fabricate la comandă, a fost intens mediatizat în presa internațională. Într-un interviu pentru agenția Reuters, liderul Partidului Democrat de guvernământ din Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că se așteaptă la alte represalii din partea Moscovei, după ce Parlamentul de la Chișinău a votat joi interzicerea propagandei străine la TV.

”Serviciile de securitate ruse ne acuză pe nedrept de ură etnică, politică și ideologică, furt și aproape orice le trece prin cap. Au văzut că încercările de până acum nu au avut succes și merg deja cu abuzuri grave”, a spus Plahotniuc pentru Reuters.

Liderul PDM a explicat că atacurile au venit de mai multe ori în ultimele luni, din cauza investigaţiilor în curs de desfăşurare în dosarul ”spălătoriei rusești”, de spălare a 22 de miliarde de dolari din Rusia prin bănci din Moldova. ”Comportamentul Rusiei faţă de colegii mei și față de mine este un act explicit de şantaj şi hărţuire politică, dar care nu va afecta angajamentul nostru privind dezvoltarea democratică și europeană a Moldovei”, a mai spus președintele Partidului Democrat din Moldova.

Interviul difuzat de agenția Reuters a fost preluat de prestigioase publicații internaționale, cum sunt New York Times, Daily Mail, Business Insider.