Primarul Capitalei Ion Ceban a avut astăzi o întrevedere și cu primarul sectorului 1 al municipiului București, Daniel Tudorache. În cadrul întrevederii, Ceban a discutat despre implementarea mai multor proiecte de reabilitare a infrastructurii Chișinăului.

„Avem intenția de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 de milioane de lei. Speram să fie reabilitat grație relațiilor stabilite între Pretura sectorului Centru și sectorul 1 al municipiului București, la fel legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public. În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică”, a scris Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Ion Ceban și Daniel Tudorache au discutat și despre conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii.

„M-am bucurat să aud din partea primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea și că există acea legătură care trebuie sa perpetuieze”, a mai scris Ion Ceban.