Legislativul care a fost dizolvat în urma unei decizii a Curții Constituționale, este foarte grăbit să ia toate deciziile posibile, chiar și prin simpla încălcare a procedurii. Cea mai recentă gafă de acest gen a fost votarea unor legi, semnate de comisia juridică pentru numiri și imunități, cu o zi înainte de înființarea acesteia, transmite telegraph.md.

La data de 11 iunie 2019, în cadrul ședinței Parlamentului, a fost votat proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, raportul acesteia este Comisia juridică, numiri și imunități. Pare a fi totul în regulă, doar că, această comisie nici măcar nu a fost votată, în această situație putem afirma că proiectul de lege în cauză a fost votat contrar legii. Este cel puțin logic și rațional că nu poate fi raportor al unui proiect de lege, o comisie inexistentă la acea dată, acesta urmînd a fi votată ulterior.

Ca dovadă la afirmația de mai sus, avem ședința de a doua zi, cea din 12 iunie 2019. În cadrul acesteia, a fost votată în lectură finală, proiectul de hotărâre privin înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică. Pentru a face claritate, printre comisiile parlamentare se numără și comisia juridică, numiri și imunități, care la momentul votării proiectului de lege, ce ține de legea Procuraturii, pur și simplu NU EXISTA.

 

 

Ordinea de zi de la ședința Parlamentului din data de 11 iunie, poate fi văzut AICI.

Ordinea de zi de la ședința Parlamentului din data de 12 iunie, poate fi văzut AICI.