Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip au transmis un mesaj de condoleanțe, în legătură cu decesul președintelui Republicii Uzbekistan, Islam Karimov, familei Karimov și poporului uzbec.

Vă prezentăm, în continuare, textul mesajului de condoleanțe:

„Cu adâncă tristeţe am aflat despre decesul Excelenței Sale, Președintele Republicii Uzbekistan Islam  Karimov, cel care a contribuit esențial la inițierea și promovarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre statele noastre.

Lider al Republicii Uzbekistan în vremuri dificile, simbol al luptei pentru libertate și independență a țării, precum și promotor al progresului pentru Republica Uzbekistan, Islam Karimov va rămâne în memoria generațiilor drept una dintre cele mai importante personalități ale istoriei contemporane a Uzbekistanului.

Dorim să transmitem, pe această cale, cele mai sincere condoleanţe și profunde regrete familiei Karimov și întregului popor uzbec”, se menționează în mesajul autorităților din Republica Moldova.

Precizăm că presedintele Islam Karimov, în fruntea Uzbekistanului de peste un sfert de secol, a murit vineri, 2 septembrie, în urma unei hemoragii cerebrale.