Consilierul pe comunicare a premierului, Vitalie Dragancea, a răspuns la acuzațiile deputatului PAS Dumitru Alaiba.

Într-o postare pe Facebook despre cele “10 bâlbe ale dlui Alaiba”, consilierul premierului i-a sugerat parlamentarului să-și aducă aminte cum liderul PAS, Maia Sandu, în 2014, a ascuns informațiile despre furtul miliardului și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. “Dacă vă spune că nu a votat, or nu a fost la ședință întrebați-o de ce nu a strâns atunci un briefing (acum le face zilnic) și nu a anunțat despre furtul banilor din bănci. Întrebați-o de ce nu a făcut zarvă în calitate de membru al guvernului când se concesiona aeroportul?”, îi sugerează Dragancea lui Alaiba.

Consilierul premierului îl contrazice pe deputatul PAS și în ceea ce ține de schemele de contrabandă.

„Alaiba afirmă că dna Sandu a pus schemele de contrabandă în congelator. Dar ce a făcut cu contrabandiștii? Unde-s numele lor? Unde e congelatorul cu contrabandiști și scheme? Dle Alaiba – dacă aveți așa cifre exacte (și nu sunteți un minciunos) vă îndemn să mergeți la procuratură. Așa trebuie să facă orice cetățean. Mai cu seamă un deputat. Dacă vă temeți, merg cu Dvs.”, scrie Dragancea.

Totodată, consilierul prim-ministrului i-a sugerat deputatului PAS Dumitru Alaiba să citească atent toate acordurile semnate de țara noastră, și cele cu FMI și acordul de Asociere, nu doar pe cel cu Federația Rusă. Dragancea sugerează că aceste documente au mai multe prevederi, care ar putea fi declarate neconstituționale.  „RM și-a asumat angajamente și în Acordul de Asociere cu UE – examinați și interpretați efectele lor. Dacă tot ați pornit pe constituționalitate mergeți pe toate acordurile”, a mai scris Vitalie Dragancea.