Partidul Democrat din Moldova a finalizat discuțiile privind desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie anul curent. Începând cu data de 18 august, consultările au avut loc în toate organizațiile locale și raionale.

Astfel, având în vedere finalizarea consultărilor în Organizațiile teritoriale, conducerea partidului a decis convocarea Consiliului Politic Național al PDM pentru ziua de 31 august 2016. Consiliul urmează să analizeze opțiunile democraților, să ia mai multe decizii legate de activitatea partidului în perioada de toamnă și, desigur, să nominalizeze candidatul PDM la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al Partidului, cel care va fi desemnat drept candidat va trebui să aibă o experiență politică solidă, să susțină stabilitatea și progresul promovat de PDM ca partid de guvernare și să vină către cetățeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova.

Totodată, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program  concentrat pe creșterea dinamică a nivelului de trai al cetățenilor, modernizarea țării în toate sferele și accelerarea procesululi de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europerană.