Consultantul geopolitic Cozmin Gușă a declarat, pentru Realitatea TV, că actualul scandal politic din Republica Moldova este cea mai mare provocare de politică externă pentru România de după Revoluție. Consultantul consideră că România are nevoie de diplomație și curaj, dar trebuie să acționeze rapid, pentru că Republica Moldova e un focar de conflict intern pe modelul Venezuelei, în care există două grupări combatante care se confruntă, sprijinite de forțe externe, transmite realitatea.net.

Consultantul geopolitic Cozmin Gușă a declarat, pentru Realitatea TV, că actualul scandal politic din Republica Moldova este cea mai mare provocare de politică externă pentru România de după Revoluție. Asta pentru că Rusia face tot posibilul să influențeze politica Moldovei.

Înainte de a strica imaginea Republicii Moldova, vreau să fac o afirmație: E cea mai mare provocare, nu rețin să fi avut după 89 o provocare mai mare care să fi avut vreo consecință mai mare asupra țării noastre. În primul rând militară, iar în primul rând, pentru cei aproape un milion de moldoveni care au și cetățenie românească.

Insistăm ca România să se integreze în acest joc, unul extern, coordonat de către Rusia, adică de cineva care nu ne este partener nici în UE și nici în NATO. O Rusie post-sovietică cu interese unghiulare și startegice în Republica Moldova. Pe de-o parte pentru că Moldova are graniță cu România, deci și cu NATO, dar și cu Ucraina”,  a mai spus Gușă.