Candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al țării, dar și formațiunea pe care o reprezintă întregistrează o nouă creștere în popularitate și simpatia publicului. Cel puțin asta arată datele unui nou sondaj national cu genericul „Calitatea guvernării evaluată prin prisma serviciilor de stat”, efectuat de către asociația IDIS-Viitorul.

Potrivit dateleor, dacă duminica aceasta în Moldova ar avea loc alegeri parlamentare 13,3% din respondenții deciși ar fi votat pentru Partidul Democrat. Acest rezultat plasează PDM pe locul 2 în top, după Partidul Socialiștilor, lăsând în spatele său Partidul „DA”, pentru care ar vota 12,7% din respondeții deciși, PAS – 9,8% și PCRM cu 7,2%.

Trebuie de menționat că, potrivit sondajelor efectuate anul trecut, PDM abia de accedea în Parlament, acumulând puțin peste 7%.

Totodată, candidatul formațiunii la funcția de Președinte, Marian Lupu, la fel câștigă teren în fața adversarilor săi. Astfel, 12,5% din respondenții deciși au declarat că intenționează să voteze pentru Marian Lupu, acesta apropiindu-se foarte mult de liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru care ar vota 12,6%. Nu cu mult înainte este și candidatul PAS, Maia Sandu, care a acumulat 13%. Lider al clasamentului este președintele PSRM, Igor Dodon, pentru care ar vota 38,3% din alegătorii deciși.