Numărul de paturi disponibile în spitalele municipale pentru noii pacienți cu coronavirus este limitat, doar 191, iar dacă și în următoarea perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 va crește, spitalele municipale cu greu vor face față situației.

Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Пятница с Анатолием Голя” la postul de televiziune RTR Moldova.

Edilul capitalei este de părere că oamenii nu conștientizează cât de mare este riscul infectării cu COVID-19 și nu țin cont de recomandările autorităților.

,,Consider că pentru a stopa răspândirea infecției, încă la începutul pandemiei trebuia instituită o perioadă de 3 săptămâni de izolare strictă. Noi însă nu putem decât să ținem, cont de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, a menționat Ion Ceban.

Șeful capitalei a reiterat că autoritățile municipale întreprind toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului atât în transportul public, supermarketuri dar și în cadrul Î.M ,,Piața Centrală”.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 9247 cazuri în republică, dintre care peste 2800 de îmbolnăviri au fost înregistrate în municipiul Chișinău.