Presiunile din partea liderilor şi alegătorilor republicani s-au intensificat, miercuri, în sensul eliminării lui Donald Trump din cursa prezidenţială, după controversatele declaraţii percepute ca fiind o instigare la un act de violenţă contra adversarei democrate Hillary Clinton, relatează Reuters.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, 19% dintre alegătorii înregistraţi în Partidul Republican vor ca Donald Trump să se retragă din cursa prezidenţială, iar alţi 10% se gândesc la această posibilitate.

Fostul congresman republican Joe Scarborough a argumentat, într-un editorial publicat în cotidianul The Washington Post, că liderii Partidului Republican trebuie să găsească o modalitate de scoatere a lui Donald Trump din cursa prezidenţială.

Echipa de campanie democrată a creat un site online în care politicieni republicani şi independenţi pot anunţa susţinerea pentru Hillary Clinton. Până acum, 50 de politicieni republicani au anunţat susţinere pentru Hillary Clinton, inclusiv directorul Hewlett Packard, Meg Whitman, şi fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg. Alţi politicieni republicani au semnalat că nu îl vor susţine pe Trump, dar nu vor vota nici cu Clinton.

Partidul Republican are, teoretic, posibilitatea organizării unei noi convenţii în care electorii pot desemna un nou candidat la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump a generat, marţi, o nouă controversă, părând să le recomande susţinătorilor accesului la arme de foc să recurgă la violenţă împotriva adversarei sale democrate, Hillary Clinton.