Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, acuză TV8 dar și partidul ȘOR de manipulare și falsificarea informațiilor. Într-o postare pe Facebook, Batrîncea a scris că “Șor nu este doar un hoț de miliarde, care a fugit de frica pedepsei legale, dar mai este și un mare mincinos, la fel ca și tot partidul lui. Joi au lansat un FALS despre o pretinsă aderare a unor consilieri locali socialiști din comuna Holoșnița, Soroca, la Partidul Șor. 

Aleșii locali socialiști din această comună au respins falsul dat tot ieri. Astăzi Partidul Șor al hoțului de miliarde vine cu o nouă minciună despre aceeași pretinși aleși “socialiști dezamăgiți”, pe care o difuzează în media. Repetăm, niciun consilier local de la PSRM nu a părăsit partidul. Cei care au fost cumpărați de hoțul Șor pe banii din miliardul furat au fost aleși din partea Mișcării Forța Nouă”.

Totodată, deputatul atrage atenția că informațiile false lansate de Șor sunt promovate de postul de televiziune TV8.

“Îndemnăm mass media să verifice informația difuzată. Ca să le ușurăm misiunea, le oferim jurnaliștilor linkul de pe pagina cec.md unde este scris negru pe alb cine sunt consilierii PSRM în satul Holoșnița”, a mai scris Batrîncea.

Parlamentarul a atașat un document oficial, care poate fi ușor găsit pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Potrivit actului, cei trei consilieri, care pretind că au fost la PSRM și au aderat la PP „ȘOR” de fapt au fost membrii Mişcării Social-Politice „Forţa Nouă”. Este vorba despre Gheorghe Bîlici, Victor Grosu și Vitalie Rotari.

Totodată, potrivit aceluiași document, consilierii PSRM în satul Holoșnița sunt Violeta Groapă, Eugeniu Groșevschi și Ecaterina Guțu. Cei trei socialiști au respins informațiile Că ar fi părăsit PSRM.