În prima sa zi de mandat, Trump a declarat că are „un război în curs” cu  organizaţiile mass-media şi a acuzat jurnaliştii că au subestimat numărul oamenilor prezenţi la ceremonia de învestitură.

„Problema nu este prezenţa oamenilor. Problema e reprezentată de atacurile şi încercările de a deligitimiza preşedintele într-o singură zi. Şi nu vom sta degeaba să încasăm acest lucru”, a declarat şeful personalului de la Casa Albă,  Reince Priebus said pentru „Fox News Sunday”, notează Mediafax.ro.

Divergenţele cu jurnaliştii au dominat primul weekend din mandatul lui Trump, eclipzând dezbaterile asupra politicilor sale şi chestiunilor privind cabinetul său.

Aceasta a fost şi întâia temă a primei vizite a lui Trump la CIA, dar şi la primul briefing al secretarului de presă, precum şi în primele apariţii ale oficialilor din noua administraţie în talk show-urile de duminică.

Împreună, au clarificat faptul că administraţia Trump va continua să-şi menţină poziţia agresivă în privinţa organizaţiilor de ştiri care vizează subiecte legate de noul preşedinte.