Spitalul Clinic Central al Î.S “Calea Ferată din Moldova”  ar putea beneficia de un echipament medical modern. Subiectul a fost discutat ieri în cadrul unei întrevederi a Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc cu un grup de englezi ai organizației sindicale  Communication Workers  Union Humanitarian Aid din Marea Britanie.

Grupul de englezi este condus de Victoria Dunford, o moldoveancă stabilită în Anglia și fondatoarea organizației de binefacere – Moldova AID. În contextul discuțiilor,  englezii au anunțat despre disponibilitatea de a oferi un ajutor umanitar Spitalului Clinic Central al Î.S Calea Ferată din Moldova . Stephen Albon,  liderul de convoy al organizației Communication Workers  Union Humanitarian Aid a solicitat Ministerului elaborarea unei liste cu utilajele medicale necesare lipsă, precizând că că numai în acest an,  s-a reușit distribuirea a 11 tiruri de loturi umanitare pentru copiii din familiile social-vulnerabile, case de copii și centrele pentru copii cu dezabilități din Republica Moldova.

Ministrul Iurie Chirinciuc a mulțumit grupului de englezi pentru  interesul de a ajuta Republica Moldova. ,, Vreau să vă mulțumesc pentru  prezența Dumneavoastră aici. Este binevenit acest ajutor umanitar și sper la o colaborare pentru viitor în cadrul căreia voi acorda tot sprijinul necesar pentru ca acest proces  umanitar să deruleze fără impedimente birocratice,,.

La finalul discuțiilor, Ministrul Iurie Chirinciuc și Victoria Dunford au menționat și despre posibilitatea încheierii unui preacord de colaborare.