Mai multe conturi din Republica Moldova au fost blocate de Facebook din greșeală, la insistența unui ONG, afliat binomului politic PAS- PPDA. Faptul a fost recunoscut de conducerea acestei rețele de socializare. 

”După comunicatul Facebook, lucrurile au devenit clare. Un oarecare ONG, care “nu” este afiliat cu partidele opoziției, binomul politic PAS cu DA, s-a adresat la Facebook, în realitate i-a prezentat acestei rețele de socializare, care până mai ieri era liberă, o listă cu profile și pagini incomode pentru Maia Sandu și Andrei Năstase ca să fie blocate. Zis și făcut!”, scrie vicepreședintele Tineretului Democrat Ion Harghel, într-o postare pe Facebook.

Precizăm că Ion Harghel și emisiunea sa online ”Într-un PAS bun” este în ”lista neagră” a PAS-PPDA. În lista cu pricina au ajuns și alte pagini neagreate de Maia Sandu și Andrei Năstase.

”Alte pagini care au fost blocate, pagini la fel de incomode pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, sunt și Times News Moldovan sau MoldovanDREAM. Din comunicatul facebook am vazut că s-au blocat și pagini care-l deranjau foarte tare pe Igor Dodon și PSRM, precum “Dodon nu este Președintele meu”, mai scrie Ion Harghel.

În schimb, paginile care atacă zilnic Partidul Democrat din Moldova, au fost menajate.

”Nu înțeleg care din “standartele comunității facebook” a încălcat emisiunea mea “Într-un PAS bun” de a fost blocată, dar nu încalcă alte pagini similare, gen “Un show de doi galbeni”, sau “Internetu Grăiește (…) Facebook nu a luat și nu ia atitudine în cazul trollului din Platforma DA, Andrei Petru, care a furat identitatea unui artist din România, care, apropo, a anunțat public pe Facebook despre acest lucru și a cerut ajutor. Dar și restul celorlalte mii de profile fake ce distribuie sau comentează zilnic pentru Maia Sandu și Năstase. Și nu-mi spuneți că nu ați văzut aceste fake-uri ale lor sau mai grav, că nu există”, mai scrie Ion Harghel.

Vicepreședintele Tineretului Democrat prezintă și răspunsul celor de la Facebook, prin care au recunoscut că blocarea contului său a fost făcută ”din greșeală”. Harghel mai atrage atenția că în mai multe reprezentanțe ale Facebook, din Londra, de exemplu, sunt persoane care susțin binomul PAS-DA și promite să vină cu detalii despre aceste persoane, care au folosit rețeaua de socializare pentru a avantaja un concurent electoral.