O nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia urmează să aibă loc la Bruxelles, în data de 13 iulie, la doar câteva zile după summitul NATO de la Varşovia din 8-9 iulie, notează mediafax.ro, citat de 24h.MD.

Această întâlnire între două puteri va fi a doua, după o pauză de aproape doi ani, în care relaţiile între NATO și Rusia au fost, practic, îngheţate.

Ambasadorul Rusiei la NATO a declarat că Moscova se va concentra asupra deciziilor luate la summitul de la Varşovia, reiterând că, în opinia sa, întărirea capacităţii militare a Alianţei Nord-Atlantice constituie un factor de risc la adresa păcii în Europa Centrală.

„Accentul se va pune, în principal, pe securitatea militară în urma deciziilor care urmează să fie luate la summitul NATO de la Varşovia”, a declarat ambasadorul rus Alexander Grushko.

„Sperăm că vom avea parte de un dialog sincer şi serios asupra problemelor legate de intensificarea activităţilor NATO în zonele de la frontiera cu Rusia şi impactul acestora asupra securităţii şi stabilităţii în Europa”, a adăugat oficialul rus.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că discuţiile se vor axa pe criza din Ucraina, precum şi pe necesitatea de a pune în aplicare, în totalitate, prevederile Acordului de la Minsk.

„Vom studia, de asemenea, şi activităţile militare, cu un accent deosebit pe transparenţă şi reducerea riscurilor, precum şi situaţia de securitate din Afganistan”, a mai spus oficialul NATO.