Patru persoane, cu vârste cuprinse între  26 și  40 de ani, domiciliați în raionul Cimișlia , membri ai unei grupări infracționale specializată în comercializarea și consumarea substanţelor narcotice,  de tip Tramadol, au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Activitatea ilegală a grupului, desfășurată pe teritoriul  raionului Cimişlia,  a fost monitorizată timp de două luni de  angajaţii Direcţiei Sud a Inspectoratului Naţional de Investigații în comun cu IP Cimişlia.

Astfel,  cu suportul angajaţilor de la Brigada cu destinaţie specială „Fulger” , suspecții  au fost reținuți în flagrant în timp ce transmiteau spre comercializare 20 de pastile cu conţinut narcotic   „Tramadol”.

Ca urmare a  investigațiilor,  forțele de ordine au stabilit că unul dintre suspecți  este un angajat al unei instituţii medicale. Aceștia, procurau din farmaciile oraşului, în baza unor rețete eliberate ilegal de medicul implicat în fărădelege preparate medicamentoase cu conţinut narcotic „Tramadol” , 20 de pastile la prețul de 45 de lei,  pe care ulterior le comercializau cu  350 de lei, diverselor persoane.

Mai mult, la domiciliile suspecților au fost ridicate pastile, rețete medicale, ștampile și plante de mac.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.