Cabinetul de miniștri a aprobat Programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Moldova-25”.

Autorităţile vor organiza mai multe evenimente dedicate acestei aniversări pentru a promova imaginea Republicii Moldova pe plan internaţional.

Potrivit planului, acțiunile vor demara în luna mai și se vor încheia la finele anului în curs. În această perioadă se vor desfășura diverse evenimente culturale, științifice, educaționale şi sportive.

Pe 27 august 2016, când se împlinesc 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, vor fi desfăşurate cele mai importante evenimente cu acest prilej, inclusiv parada militară și alte manifestări festive în Piața Marii Adunări Naționale, depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi cel al Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. De asemenea, pe 31 august, de Ziua Limbii, va fi organizat un Salon Internațional de Carte, iar în luna iunie se vor desfăşura festivităţi dedicate Zilei Naţionale a Portului Popular.

Cu prilejul aniversării a 25-a a independenței Republicii Moldova se vor emite mărci poștale aniversare, va fi bătută moneda comemorativă, turnat un film documentar și lansată Enciclopedia Republicii Moldova.