Guvernul va aloca 2,1 miliarde lei pentru măsuri de susținere a mediului de afaceri. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

“Noi convocăm ședința Guvernul pentru a rectifica bugetul 2020 și pentru a aloca resurse financiare suplimentare pe direcții prioritare. 2,1 miliarde lei pentru ajutorul mediului de afaceri, aici sunt incluse toate acțiunile anunțate, inclusiv 1,3 miliarde lei pentru subvenționarea agenților economici pentru plăți salariile sau impozite aferente plăților salariale. Din această sumă de 1,3 miliarde, 300 mln sunt acelea anunțate pentru perioada stării de urgență, iar în jur de un miliard, pentru agenții economici, până la sfârșitul anului”, a spus Chicu.

Totodată, șeful cabinetului de miniștri a anunțat că 90 de milioane de lei vor fi alocate pentru subvenționarea dobânzilor la credite pentru agenții economici.

“Suplimentar, vom aloca 1 miliard lei pentru construcția drumurilor în interiorul localităților, sunt bani din împrumuturi. Am auzit propuneri de a tăia investițiile capitale și de a la îndrepta spre cheltuieli curente. Este o propunere lipsită de logică. Investițiile capitale sunt din împrumuturi, dacă nu investim, nu ne dau acești bani. Mai mult, asta înseamnă și locuri de muncă pentru cetățeni, inclusiv cei care au revenit în țară. Este necesar ca economia să funcționeze”, a explicat premierul.

Guvernul se va întruni vineri, 17 aprilie, pentru a aproba rectificările la Buget. Ulterior, documentul va ajunge în Parlament.