Candidata democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, are un avans de 7% în fața contracandidatului său republican, Donald Trump, potrivit unui sondaj de opinie dat publicității ieri de postul de televiziune CBS, informează digi24.

La finalul Convenției Partidului Republican, care s-a desfășurat chiar înaintea celei a Partidului Democrat, Trump și Clinton se aflau la egalitate în sondajele de opinie.

Potrivit cifrelor publicate luni de CBS, 46% dintre persoanele intervievate au afirmat că vor vota cu Hillary Clinton la scrutinul prezidențial din 8 noiembrie, în timp ce 39% au spus că îl vor alege pe Donald Trump.

Hillary Clinton a recuperat astfel 4% în sondaje grație unei convenții a partidului său orchestrate perfect și care a reușit să surmonteze polemica cu partizanii contracandidatului ei din alegerile primare democrate, Bernie Sanders.

Sondajul CBS a fost realizat telefonic în perioada 29 — 31 iulie, pe un eșantion de 1.393 de persoane adulte, dintre care 1.131 înscrise pe listele electorale.