Pe parcursul zilelor de 6 și 7 august, salvatorii au intervenit în 60 de cazuri pentru a lichida suprafețe extinse de vegetație aprinsă, comunică 24h.MD, cu referire la Serviciul Situațiilor Excepționale.

Conform informațiilor operative, un incendiu de vegetație a distrus 40 hectare de pădure tânără în apropiere de localitatea Băcioi a municipiului Chișinău. La fața locului au intervenit patru echipaje de pompieri. Salvatorii s-au luptat cu focul mai multe ore pentru a putea lichida arderea. Un alt incendiu a făcut ravagii în satul Zârnești, raionul Cahul. Aici focul a nimicit 50 stupi de albine. În urma intervenției pompierilor a fost posibilă salvarea altor 30 de stupi. Toate circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În total pe parcursul zilei de 6 august de foc au fost afectate 60 hectare de miriște și 195 hectare de vegetație uscată. Cele mai multe focare fiind înregistrate în raioanele Florești, Cimișlia, Cahul, Hîncești, Nisporeni, Orhei, Telenești, UTA Găgăuzia și mun. Chișinău. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează populația să nu aprindă miriștea și vegetația uscată. În condiții de vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere reprezintă pericol de incendiu