Atacurile teroriste îşi lasă amprenta asupra industriei turismului din Paris, Franţa. Nopţile de cazare au scăzut cu aproximativ 10%, în medie, în luna iulie a acestui an.

Industria turismului din Franţa, un motor important al economiei sale, a suferit scăderi semnificative de când pistolari ai statului islamic au ucis 130 de persoane într-un atac la Paris, anul trecut. Un alt atac s-a petrecut şi în iulie, când un militant a ucis 85 de persoane cu un camion, intrând în aglomeraţia din Riviera oraşului Nisa, scrie adevarul.ro, citat de 24h.MD.

Două săptămâni mai târziu, doi bărbaţi au ucis un preot într-un orăşel din Normandia.

Turiştii au reacţionat puternic la atacurile teroriste, după cum a declarat secretarul de stat în turism Matthias Fekl. Cel mai grav afectată a fost cazarea în hotelurile de lux. Dacă turiştii din Europa nu prea au anulat planurile de vacanţă, ministrul a fost citat spunând că cetăţenii din SUA, Asia şi statele din Golful Persic nu s-au mai arătat dispuşi să viziteze Franţa.

Ca răspuns la atacurile teroriste, preşedintele Francois Hollande a extins starea de urgenţă, trimiţând soldaţi în patrulare la aeroporturile şi atracţiile turistice importante din Paris. Turnul Eiffel a fost evacuat vineri, într-un exerciţiu de securitate. Deasemenea transportul public din oraş suferă devieri regulate, iar bagajele suspecte sînt controlate cu mare grijă, scrie bloomberg.com.

Chiar înainte de cele mai recente atacuri, un indicator de măsurare a veniturilor înregistrate de hotelurilor din Paris a înregistrat o scădere de 14% pentru primele cinci luni ale anului. Rezervările pentru luna august au fost considerate „proaste” sau „foarte proaste”, de mai mult de jumatate din cei 450 de reprezentanţi ai industriei hoteliere care au fost chestionaţi.