„Experiențele împărtășite pot fi utile unor altora, schimbarea trebuie să aibă loc de jos în sus, iar noi primarii cunoaștem cel mai bine cu ce probleme se confruntă comunitățile noastre și care sunt necesitățile locuitorilor”, declarația a fost făcută de către primarul general, Ion Ceban, în cadrul Întrunirii Primarilor Programului USAID „Comunitatea mea”.
Edulul capitalei a comunicat că, municipiul Chișinău are în prezent multe planuri, proiecte, dar și concepte care au menirea de a dezvolta Capitala Republicii Moldova.
„Orice oportunitate care servește drept scop dezvoltarea comunității, trebuie folosită, astfel ca locuitorii să dispună de un trai decent acasă”, a subliniat Ion Ceban.
În cadrul discuțiilor, primarul capitalei a mulțumit pentru acele proiecte care deja le implementează Primăria Chișinău cu ajutorul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, referindu-se la acele proiecte de asistență tehnică care au fost oferite.
Totodată, Ion Ceban, a menționat că Primăria Chișinău rămâne deschisă pentru noi proiecte de dezvoltare.
„Avem un mare potențial pe care dorim să îl valorificăm. Dorim în continuare cooperare la nivel local multidimensional. Avem nevoie de suport și expertiză cu privire la îmbunătățirea calității serviciilor publice. Vrem să fim implicați și în alte proiecte cum ar fi acel pilot: Platforma Sistemului Informațional Geografic de nivel local în Administrația Publică Locală din Moldova. Acest lucru ar presupune soluții GIS care pot fi utilizate pentru îmbunătățirea managimentului pe domeniile: patrimoniul public (teren, clădiri, monumente) cadastrul funcțional urban, mediu (spații verzi, zone de protecție, cu risc natural) transport, populația și activitatea economică locală”, a spus primarul general al Chișinăului.
În context, șeful capitalei a menționat că experiențele, practicile și noile tehnologii pot fi preluate și racordate la localitățile noastre.
„În toate lucrurile care ne pornim și ne propunem să le realizăm trebuie să avem un sigur scop, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor în comunitățile noastre”, a conchis Ion Ceban.