Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) găsesc tot felul de formule pentru a minți societatea, iar faptul că fiecare își înregistrează la CEC grupul de susținere a propriului candidat la alegerile prezidențiale demonstrează lipsa de seriozitate din partea lor. Astfel a comentat președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, situația că PAS și DA nu au ajuns la o înțelegere privind desemnarea unui candidat unic al opoziției de dreapta, scrie Infotag, citat de 24h.MD.

“Înțeleg că candidatul comun al celor 3 partide este Maia Năstase”, a spus ironic Leancă. “Asta înseamnă că toate aceste angajamente, promisiuni, de a avea un singur candidat sunt nimic altceva decât un mesaj incorect și fals adresat cetățenilor din Republica Moldova. Atunci când 2 săptămână în urmă au emis acea declarație spunând că va fi un candidat comun și-au permis și atacuri la adresa mea că, uite, din cauza poziției incorecte a PPEM-ului, a lui Iurie Leancă, nu s-a reușit să se identifice acel candidat pentru cele 4 partide, dar constat că și în lipsa noastră, celelalte 2 sau 3 partide nu au reușit”, a declarat Leancă, dându-și dreptate când spunea acum 2 săptămâni că negocierile au fost mimate și nu s-a dorit într-adevăr identificarea unui singur candidat”, a declarat el.

Leancă, reconfirmat astăzi candidatul PPEM la alegerile din toamnă, a fost și mai dur în declarații. El a făcut aluzie că Andrei Năstase și Maia Sandu nu se înțeleg din cauza că unul are stăpân, iar altul e impus de nevoia de a avea un job. “Bănuiesc că nici nu e posibil. Că unuia nu-i permite patronul. Altul este motivat de ambiția de a-și găsi o funcție după ce a plecat din alta. Dar încă o dată – îi privește pe ei”, a subliniat Leancă.

Un alt mesaj a lui Leancă la ieșirea de la ședința Consiliului politic al PPEM a fost că fără sprijin extern “noi nu vom reuși niciodată să readucem Moldova la normalitate și să aducem aici investiții, proiecte sociale în țară, în orașele noastre”.